Klövsjöfjäll AB tillsammans med Fastighetsbolaget Lilium AB storsatsar och investerar 90 miljoner kronor i Sveriges vackraste by Klövsjö

Klövsjöfjäll AB tillsammans med Fastighetsbolaget Lilium AB storsatsar och investerar 90 miljoner kronor. Befintliga Hotell Klövsjöfjäll byggs ut för att kunna ge framtidens gäster en mer komplett hotellupplevelse i Sveriges vackraste by Klövsjö.

Storsatsningen i byn med drygt 300 invånare är ett bygge på 3700 kvadratmeter över sammanlagt 5 våningar. Den nya byggnaden kommer innefatta 38 dubbelrum, en ny restaurang och en outletbutik. Översta våningen kommer även att rymma konferens-, gym- och relaxavdelning med en läcker panoramautsikt över fjäll och sjö med Klövsjö by som fond.

  • Vi vill med den här satsningen stärka hela anläggningen för att skapa så god service som möjligt i huset. Vi ser ett ökat intresse för hotellboende och hos våra gäster så det känns fantastiskt att vi nu kommer kunna erbjuda det. Det kommer också förbättra flödet i våra restauranger, det säger Anders Backskog som är andra generationens ägare till Hotell Klövsjöfjäll.

Idag finns det 86 bäddar fördelat på 14 lägenheter i olika storlek. Den nya hotelldelen fördubblar nästan antalet bäddar och tros bli ett bra komplement som också kan attrahera fler och större konferensgrupper.

  • Vår huvudsäsong nu och framåt är i givetvis vintern, men vi har redan idag en bra sommarsäsong som ska stärkas ytterligare med denna satsning främst genom konferensmöjligheterna, förklarar Anders Backskog.

Första spadtagen tas redan nu i veckan och bygget är planerat att stå färdigt i mars 2020. Uppdraget att bygga har tillfallit Trångsviken bygg som har varit involverade i många stora byggprojekt i den jämtländska fjällvärlden genom åren (bland annat Vemdalen och Åre).

En av de stora investerarna som möjliggjort storsatsningen i den lilla Jämtländska byn är det familjeägda fastighetsbolaget Lilium med säte i Sundsvall.

  • Vi är sedan länge delägare i Hotell Klövsjöfjäll och vi tror starkt på en fortsatt fin utveckling av besöksnäringen i fjällvärlden. Att vi nu kan växla upp vår investering i Klövsjö känns fantastiskt roligt, det säger Peter Gotthardsson, styrelseordförande Fastighetsbolaget Lilium AB.

Kontaktpersoner:

Anders Backskog
Klövsjöfjäll AB
070-324 41 74
www.klovsjofjall.se

Peter Gotthardsson
Fastighetsaktiebolaget Lilium
070-338 50 95
www.liliumab.se

Fakta:

Klövsjö ligger i Bergs kommun i Jämtland och är en del av Destination Vemdalen. Destination Vemdalen innefattar Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen och Björnrike.

 

Senaste nyheterna

14 juni 2019
Lilium Fastigheter hyr ut cirka 2 000 kvm till Region Västernorrland för Ålsta Folkhögskola

Lilium hälsar nya hyresgästen Ålsta Folkhögskola välkommen till fastigheten Neptunus 5, Kyrkogatan 3, Sundsvall. Via ett nytt femårigt...

Läs mer...

13 juni 2019
Fastighetsaktiebolaget Lilium öppnar grönt boende för 60 000 nya hyresgäster

Fastighetsaktiebolaget Lilium inleder ett samarbete med stadsbiodlarna BEEhappy, och har nu en egen bikupa med totalt 60 000 bin. Kupan är en del i...

Läs mer...

18 januari 2019
PRESSMEDDELANDE

Fastighetsaktiebolaget Lilium gör storaffär och växer i Sundsvall Fastighetsaktiebolaget Lilium förvärvar hela marknadsområde Sundsvall av...

Läs mer...