Lilium Fastigheter tecknar avtal tillsammans med Skanska om nybyggnad av 118 hyresrätter i Inre Hamnen!

Nu står det klart att Lilium Fastigheter tillsammans med Skanska som entreprenör kommer bygga 118 nya hyresrätter med en totalt boendearea om drygt 7 300 kvm i Inre Hamnen samt 88 nya garageplatser, cykelparkeringar m.m. i ett 3 700 kvm stort garage under samma kvarter. Projektnamn för nybygget är ”Kvarteret Rederiet”. Nybyggnadsprojektets fokus kommer vara det gröna, hållbara och miljövänliga boendet.

Kvarteret får gemensamma gröna innegårdsytor med grillplats, trädgård, växthus och stor gemensam tvättstuga. Det läggs även stort fokus på att tillhandahålla cykelparkeringar både inne i parkeringsgaraget och ute på gården samt att inte några lägenheter ska få direkt insyn från gator runt området. Ambitionen kommer vara att bygga Sundsvall mest drifteffektiva och gröna flerfamiljshus av denna omfattning någonsin.

  • Efter ett drygt års arbete tillsammans med Skanska och Sweco har vi nu kunnat komma överens om att förverkliga Kvarteret Rederiet. Det stadsnära kvarteret, som beräknas vara klart för inflyttning senast hösten 2023, kommer byggas med höga kvalitativa krav såväl vad gäller boendestandard som utifrån hållbarhetsaspekter. Närheten till stadens nya resecentrum, stadskärnan och småbåtshamnen samt havet tillför därtill Kvarteret Rederiet ytterligare mycket åtråvärda boendevärden. Det är därför med stor glädje Lilium Fastigheter nu kan presentera detta nybyggnadsprojekt för Sundsvallsborna. Löpande information kring projektet samt möjlighet att anmäla sitt intresse för lägenheterna kommer inom kort finnas på vår hemsida: Liliumab.se, säger Lilium Fastigheters styrelseordförande Peter Gotthardsson.
  • Vi på Skanska är glada och stolta över att fått förtroendet från Lilium att förverkliga det här bostadsprojektet. Lilium, Skanska och Sweco har tillsammans format ett bostadshus som bl.a. bygger på miljöhänsyn samt boendetrivsel och som ska utgöra en förlängning av stadsmiljön österut. Det är också extra roligt att få bygga ett hyreshus med ett sådant fantastiskt läge, berättar Björn Wallin och Ulf Lindström på Skanska.

Projektet beräknas vara färdigställt hösten 2023 och Lilium öppnar preliminärt upp för intresseanmälningar i början på 2023, mer information kommer komma ut på liliumab.se.

Fakta:
Kvarteret kommer att harmoniera med Stenstaden och blir mellan 1-6 våningar hög och skifta i färg och nivå. Skanskas ambition är att vara ledande inom grönt byggande och fokuserar på energi, klimat, material och vatten men även inomhusmiljö och trygghet.

Kontaktpersoner:
Peter Gotthardsson
Fastighetsaktiebolaget Lilium
070-338 50 95
peter.gotthardsson@liliumab.se
www.liliumab.se

Skanska
Ulf Lindström (projektchef) och Björn Wallin (senior projektutvecklare)
0701485676  resp. 0705674110
Ulf.Lindstrom@Skanska.se , bjorn.wallin@skanska.se
www.skanska.se

Senaste nyheterna

29 januari 2021
Starkt resultat för räkenskapsåret 2019-2020

Liliumkoncernen gör ett starkt resultat trots den pågående pandemin! Liliumkoncernen har nyligen haft bolagsstämma för räkenskapsåret den 1...

Läs mer...

10 december 2020
Mangal BBQ tecknar avtal med Lilium Fastigheter

Nu är det officiellt att Mangal BBQ öppnar i Birsta på Norra Förmånsvägen 26, mittemot Ikea. Lilium Fastigheter hyr ut och anpassar sin lokal...

Läs mer...

23 november 2020
Varma hälsningar från Sundsvall – Stad i Ljus!

Varma hälsningar från Sundsvall - Stad i Ljus! [iframevideo...

Läs mer...