Lilium fastigheter bygger 67 centrumnära hyresrätter vid Ludvigsbergsvägen – Norra Berget i Sundsvall

Lilium Fastigheter har förvärvat samtliga aktier i det bolag som nyligen erhållit bygglov för byggande av 67 klimatsmarta hyresrätter med bl.a. solceller vid Ludvigsbergsvägen, Norra Berget i Sundsvall. 60 stycken av de totalt 67 lägenheterna får en boarea om 29—37 kvm. Sju lägenheter får en boarea om 59 kvm. Det är således fråga om mycket yteffektiva lägenheter som kommer innebära att hyrorna kan hållas låga och därmed öppna möjligheter för många att kunna bo centrumnära.

Lägenheterna kommer hålla hög standard med bl.a. egna tvättmöjligheter i varje lägenhets badrum. Därtill kommer 26 parkeringsplatser kunna erbjudas, varav sex stycken i carport samt utrymmen för cykelförråd.

Lilium Fastigheter köper en totalentreprenad via Hofbro Fastigheter AB och Betongmast Mälardalen AB kommer vara totalentreprenör.

Det är verkligen roligt att vi nu kommer i gång med vår bostadssatsning och att vi kan börja denna resa med ett centrumnära bostadsprojekt i Sundsvall. Det känns också särskilt bra att vi kommer kunna erbjuda ensamhushåll och mindre familjer kostnadseffektiva lägenheter med hög standard och byggkvalité. Vi är övertygade om att detta kommer bli ett mycket uppskattat lägenhetsboende, säger Lilium Fastigheters styrelseordförande Peter Gotthardsson.

Vi är fantastiskt glada att vi efter flera år av utredningar skapat ett mycket bra projekt i ett mycket attraktivt läge. Projektet smälter bra in i landskapet och kommer att bidra till ökad kvalitet i området. Vi ser fram emot att få genomföra projektet och är mycket nöjda med att ha fått Lilium som ägare och samarbetspartner, säger Håkan Broström, Hofbro Fastigheter AB.

 

Kontaktpersoner:

Peter Gotthardsson
Fastighetsaktiebolaget Lilium
070-338 50 95
Peter.gotthardsson@liliumab.se
www.liliumab.se

 

Senaste nyheterna

02 juli 2021
Lilium fastigheter bygger 67 centrumnära hyresrätter vid Ludvigsbergsvägen – Norra Berget i Sundsvall

Lilium Fastigheter har förvärvat samtliga aktier i det bolag som nyligen erhållit bygglov för byggande av 67 klimatsmarta hyresrätter med bl.a....

Läs mer...

22 juni 2021
Sveriges mest hållbara Fastighetskoncern

Hållbarhetsfrågan ligger Liliumkoncernen varmt om hjärtat. Vi arbetar med moderna innovationer i form av solceller och miljötekniska lösningar,...

Läs mer...

05 juni 2021
Lilium Fastigheter blir huvudägare till en av Sveriges största solcellsparker

Nu står det klart att Lilium Fastigheter blir huvudägare till en av Sveriges största solcellsparker. Parken med sina 18 850 solcellspaneler kommer...

Läs mer...