Lilium bygger 67 nya hyreslägenheter i Sundsvall

Vid foten av Norra berget byggs just nu 67 hyreslägenheter i ett klimatsmart femvåningshus. Inflyttning blir redan i mars 2023.

Läget för fastighetsbolaget Liliums bostadsprojekt på Ludvigsbergsvägen är på samma gång avskilt och centralt, med Norra bergets naturområde åt det ena hållet och centrum, universitetet och sporthallen åt det andra.

Husets fem våningar består av yteffektiva ettor, tvåor och treor, alla med balkong (eller uteplats) och tvättmaskin. Den energieffektiva fastigheten kommer att förbruka endast 56 procent av Boverkets energikrav, tack vare god isolering, värmeåtervinning av spillvatten samt solceller på taket. Källaren kommer att rymma ett stort cykelförråd med möjlighet till kostnadsfri laddning av elcyklar.

Projektet är ett samarbete mellan Lilium Fastigheter och Hofbro Fastigheter.

– Vi är glada över att kunna erbjuda högkvalitativa nya hyresrätter i Sundsvall, säger Peter Gotthardsson, styrelseordförande Lilium.

– Lägenheterna lämpar sig för både singelhushåll och familjer, säger Peter Gotthardsson.

– Den som letar efter ett smidigt och hållbart boende centralt i Sundsvall behöver inte leta längre. Vi öppnar för intresseanmälningar i september, så håll utkik på vår webb, säger Peter Gotthardsson.

Om Lilium

Lilium är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar centralt belägna kontors-, butiks-, industri- och bostadsfastigheter. Företaget är verksamt i Sverige och Norge. För mer information, se liliumab.se.

Om Hofbro Fastigheter

Hofbro utvecklar bostads- och kommersiella projekt både genom nyproduktion och ombyggnad. Företaget är verksamt i bland annat Karlstad, Stockholm och Sundsvall. För mer information, se hofbro.se.

Ladda ner pressmeddelandet här:Pressmeddelande, Ludvigsbergsvägen

Läs mer om projektet här!

Kontakt

Peter Gotthardsson

Fastighetsaktiebolaget Lilium