Verksamhet

Våra varumärken

Gowash! Rätt biltvätt!

Lilium äger och förvaltar GoWash! biltvättstationer där du utför arbetet själv och betalar med kort. Vi använder miljögodkända och svanenmärkta kemikalier samt separerar spillprodukter för bästa miljöansvar. Hos oss tvättar du miljövänligt och med varmvatten.

Ni hittar GoWash! på orterna:

Sundsvall/Nacksta
Sundsvall/Bydalen
Söderhamn
Ljusdal
Piteå
Mjölby
Luleå
Nyköping
Jönköping

GoWash fortsätter växa och öppnar inom kort ytterligare stationer i Sverige.

Nyhet för företag

Nu erbjuder vi ert företag en enkel och flexibel lösning för tvätt av era företagsbilar! Ansök om vårt Företagskort för självtvätt av bil. Ansökningsblankett finner du på GoWash! hemsida.

Välkommen att tvätta din bil hos GoWash!

Klövsjöfjäll

En ny byggnad på fem våningar med 39 dubbelrum, gym, restaurang och outletbutik. Dessutom en konferens- och relaxavdelning med panoramautsikt över fjäll och sjö. Allt med Sveriges vackraste by som fond. 

Välkommen till nya, större och starkare Hotell Klövsjöfjäll. Redo för fler besökare och större konferenser – både under vinter- och sommarsäsong.

Bättre utbud och högre service

Det är två familjeägda företag, Klövsjöfjäll AB och Fastighetsaktiebolaget Lilium, som står bakom stor­satsningen. Tillsammans investerar de 90 miljoner kronor. Den nya hotelldelen närmast fördubblar antalet bäddar och satsningen öppnar helt nya möjligheter för konferenser i Klövsjö. Hotellet är klart och öppnade för allmänheten den 5 juli 2020.

Kontaktpersoner

Anders Backskog

Klövsjöfjäll AB
070-324 41 74

Peter Gotthardsson

Fastighetsaktiebolaget Lilium
070-338 50 95

Solcellsparken

Lilium Energi är en del av fastighetsaktiebolaget Denna solcellspark och miljösatsning ligger i linje med hyresgästers uttalade miljöprofiler och krav på omställningen till ett hållbart samhälle.

Mer information om detta kommer inom kort.

Projekt- Kvarteret Olympen

Av Lilium Fastigheters storsatsning på kvarteret Olympen innebärande ett ny-till- och ombyggnadsprojekt i centrala Stenstaden omfattande en sammanlagd area om drygt 5 000 kvm, har nu uthyrts ca 3 350 kvm. Ny hyresgäst blir Nordea. Det centrala kvarteret med sin utsökta arkitektur mitt i kärnan av Sundsvalls stenstad genomgår och skapar nu dynamiska miljöer åt Nordea.

En ny entré mot Sjögatan, inglasat atrium, parklounge, gemensamt grönskande innergård och fina nya kontorsytor skapas åt vår nya hyresgäst. Genom att Nordea samlar alla sina affärsområden under samma tak och flyttar in i kvarteret, innebär uthyrningen jämväl ett ordentligt tillskott av arbetsplatser till centrala Sundsvall till gagn för stadens handel och servicenäring.

Peter Gotthardsson, styrelseordförande på Lilium Fastigheter berättar att det är givetvis med stor glädje vi nu kan hälsa Nordea välkommen som hyresgäst i ett av Sundsvalls mest centrala äldre kvarter samtidigt som vi därmed lyckas fullfölja vår hållbarhetsstrategi byggd på övertygelsen att det unika byggnadskulturarv vi har i Sundsvall från slutet av 1800-talet är möjligt att utvecklas och effektiviseras till de höga krav som ställs på nutidens kontorsytor och samtidigt ändå kunna bevara de stora byggnadskvaliteter som de unika äldre byggnaderna innehåller.

Följaktligen innebär vår satsning också väsentliga fördelar från miljösynpunkt jämfört med en nyproduktion av lokalytor. Vi behåller och bevarar material och byggdelar i kvarteret med betydande historiska kvalitetsvärden samtidigt som vi använder de senaste klimatsmarta teknikerna för att skapa arbetsmiljöer med modern prestanda i våra antika hus.

Kvarteret blir klart etappvis och första etappen med inflyttning för Nordeas affärsområde Contact centre planeras vara klar i oktober 2024. Den andra etappen med fullt tillträde till hela ytan planeras vara klar i juni 2025.

Utöver Nordeas ytor blir det ca 650 kvm ny vindskontorsarea, varvid återskapande av fastighetens ursprungliga takkupor, samt 10 nya bostadslägenheter i kvarteret.

Ladda ner pressmeddelandet här: 
Pressmeddelande 

Kontaktperson:

Peter Gotthardsson

Fastighetsaktiebolaget Lilium
070-338 50 95
Peter.gotthardsson@liliumab.se

Pressmaterial och visionsbilder