Norrmalm 1:34

Ludvigsbergsvägen 33

Ett klimatsmart nytt boende i Sundsvall

På den soliga sluttningen av Norra berget har vi byggt 67 hyreslägenheter i ett klimatsmart femvåningshus. Hör av dig till oss för visning! Välkommen till Ludvigsbergsvägen 33!

Läget

Läget är på samma gång avskilt och centralt, med Norra bergets naturområde åt det ena hållet och centrum, universitetet, idrottshall och bad åt det andra. Söderläget på Norra bergets sluttning är omvittnat och huset smälter in fint i den gröna omgivningen.

Bostäderna

Husets 67 lägenheter är yteffektiva ettor, tvåor och treor, vilket gör att boendet passar både singelhushåll och familjer.Lägenheterna har moderna kök från HTH med vita köksluckor och rostfri kyl och frys (kombinerad i ettor och tvåor), spis och diskmaskin. Det är genomgående trestavsparkettgolv och samtliga rum har vitmålade väggar och vita innerdörrar. Vardagsrum och sovrum har fönsterbänkar i natursten. Badrummen är helkaklade i matt vitt kakel och beige klinkergolv. Alla lägenheter är utrustade med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. 

Fastigheten

Alla plan nås med hiss. I källaren finns cykelförråd och barnvagnsförråd, samt lägenhetsförråd till några lägenheter. I cykelförrådet kommer det att finns möjlighet till kostnadsfri laddning av elcyklar.

Fastigheten kommer att anslutas till fiber för leverans av bredband från Net at once. Hyresgästen tecknar eget abonnemang från någon av de tillgängliga tjänsteleverantörerna.

Den energieffektiva fastigheten kommer att förbruka endast 56 procent av Boverkets energikrav, tack vare god isolering, värmeåtervinning av spillvatten samt solceller på taket.

Det kommer att finnas 23 bilparkeringar (utomhus), varav 8 med möjlighet till laddning.

Sophantering sker vid så kallade moloker (underjordiska avfallscontainrar) vid vändplanen och det är kärl för matavfall och hushållssopor, kärl för papper, metall, plast och glas finns vid parkeringarna.

Hyran

Månadshyrorna är från cirka 5 900 kronor för 1 rok à 28 kvm till cirka 10 500 för 3 rok á 59 kvm. I hyran ingår kallvatten och uppvärmning. Kostnad för varmvatten och el tillkommer.

Via bostadsväljaren kan du se varje lägenhets läge, planlösning, storlek och hyra.

Arkitekten har ordet

”Med inspiration från stenstadens varma färgskalor och fönstersättning à la Bruno Taut utformade vi byggnaden utmed Ludvigsbergsvägens rand för att maximalt utnyttja den vidsträckta utsikten över stan. Sådana förutsättningar tar man självklart tillvara som arkitekt. Som sann smålänning är också det personliga målet i alla projekt, att försöka nå så stora kvalitéer som möjligt med de medel man har. Att värna om det lilla. När det som i det här fallet handlar om enkelsidiga lägenheter så gäller det att ta sig an de lägenheter som inte får del av utsikten. Genom att använda spegelvända varianter av balkonger, med en tät och en öppen sida, blir upplevelsen av den privata sfären kring dem större än den hade blivit med traditionella balkonger. En lite fiffig detalj som jag är glad att vi fick till.”

Ulrika Pålsson, arkitekt Tengbom.

Om Sundsvall

Sundsvalls stadskärna är känd för sina vackra och välbevarade stenbyggnader som inte förekommer så här långt norrut någon annanstans i världen. Lägg därtill ett imponerande restaurangutbud, kultur och sport i toppklass och de närliggande norra och södra stadsbergens naturområden och du har en plats där det är lätt att trivas, oavsett intressen.